Världen är lattjo

Världen är lattjo. Talibanerna och USA har börjat samarbeta, coronan kommer i nya vågor och nu ska de som är vaccinerade få minst en spruta till, och trots att en ny rapport kommit om invandring och brottslighet tar globaliseringsanhängarna och försöker bagatellisera det hela, den statsministern som med näbbar och klor för bara några månader sedan gjorde allt för att hålla sig kvar vid makten meddelar nu att han ska avgå.

Men asatron är och förblir den samma, trots att en del filurer försöker omtolka, ett begrepp som är populärt inom svenska kyrkan och hos fornsedare gudamakterna. Oden är fortfarande vishetens gud, Tor är all jämnt styrkans gud och Frej kommer alltid vara en gud för fruktbarhet.

Genom att vara trogna vår tro, vår religion och vår livsåskådning har vi en stabil och trygg grund att stå på. Den kommer hjälpa oss genom livet och ge oss mening med våra liv. Kaos kommer från jättarnas värld men ordning och harmoni från gudarnas. Ordningsguden Heimdall är Lokes dödsfiende. Tack alla asar, vaner och alver för att ni ger oss ordning och mening med våra liv!

Ordning och reda är det i valknuten. Alla delar bildar en harmonisk enhet.

4 kommentarer på “Världen är lattjo

  1. Anderik skriver:

    Bra inlägg. Det är nu i dessa mörka tider som vi på riktigt kommer att prövas. Vi behöver likt våra förfäder vara stoistiska, starka och kreativa. Har just upptäckt denna sida, men jag gillar det jag ser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s