Insändare i NLT: Beklagligt med rivning

Beklagligt med rivning

De gamla magasinen ska rivas. Beklagligt anser undertecknad. Lidköping går snart samma väg som Skövde där allt ska vara nytt. Hertig Johans torg byggdes om för några år sedan och stenarna i marken som legat där sedan 1600-talet togs bort. Lite elakt kan man säga att torget lutade lite och rätades upp bara för att kändiskockarna som kommer på matfestivalen ska ha lättare att laga mat på de stenplattor som ligger där nu.

Skövdes ambition verkar vara att allt ska vara nytt och stadens äldre historia och om man så får säga atmosfär ska försvinna.

Lidköping har i alla fall delvis varit förskonade från denna storstadshybris men för hur länge? Låt de gamla magasinen stå kvar, äldre hus som får åldras värdigt, blir transformerade till konstverk, de åldras vackert även om lite hjälp behövs, de får själ. Det får dessvärre aldrig nya hus eller byggnader. Tänk vad trist Hjo skulle bli om man tog bort alla trähus från sekelskiftet!

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Nya Lidköpingstidningen 2021-08-16 www.nlt.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s