Må Tor vara ned er torsdagen den 29 juli!

Tor ersattes av Olof, det vet alla hedningar. Så när det är Olofdagen i almanackan den 29 juli firar vi Tor på samma sätt som vi firar Frej på Eriksdagen den 19 maj. I år då datumet är på en torsdag firar vi lite extra. Må Tor var med er denna torsdag 29 i hömånaden 2021 ayps!

2 kommentarer på “Må Tor vara ned er torsdagen den 29 juli!

  1. Jenny skriver:

    👍 det gör vi!

    Fröfiguren från Rällinge finns btw utställd på historiska i Stockholm just nu, samt en massa annat fint. Dock hade de skrivit ned Frej tycker jag, att han lurade Gerd till giftemål (hej me too) och annat. Mest sättet de skrev på, ordvalen i texten, som irriterade mig. Han lät som en otrevlig typ på deras beskrivning. Men man kan kanske läsa mer om samtiden än dåtiden när man går på museum…

    Allt gott och fortsatt trevlig sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s