Ödmjukhet krävs om naturen ska räddas!

På Orust ska en varg skjutas, i Lidköping ska en bäver drabbas av samma öde, ty den har bitit en simmare. Djuren har alltid fel när de kommer i konflikt med apans hårfattiga kusin. Klimatkrisen slår hårt mot människor och djur, men en del vill fortsätta som ingenting har hänt. Vissa perioder är det varmare och andra kallare säger dessa. Bättre vore om de sa det till isbjörnarna…

Människan, alltid är det människan som, ligger bakom. Monoteistiska religioner menar på att människan är gudens avbild och har en särställning bland allt denne gud skapat. Människan har en odödlig själ medan djuren är på en sämre nivå. Som hedning kan man dock inte vara tvärsäker på att man är makternas favorit. Gudarna hittade av en slump, eller var det ödet en bit ask och en bit alm och beslöt göra dessa träbitar till tänkande varelser. Kanske var det halvt på skämt som människan kom till?

Asatron menar på att det finns nio världar. människan bebor Midgård endast en av världarna. I de andra har människan inte så mycket att säja till om. Om människan vill göra något åt klimatkrisen så behövs det först och främst ödmjukhet. Att inse att man inte är allts måttstock samt att man inte är meningen med planeten jorden. Ingenting säger att människan är asarnas eller vanernas favorit varelse. Kanske Freja gillar katter bättre, de drar ju hennes vagn? Oden låter krigare komma till hans sal, men det är ju för att de ska strida vid ragnarök inte för att det är kul med fester.

Kattälskare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s