Öglunda offerkälla

30 maj 2021 ayps är det trefaldighet då tar man och dricker ur källor. Seden är hednisk men togs över av katolikerna. I Öglunda i Skara kommun i Västergötland på bergets Billingens sluttning finns en gammal offerkälla. Här drack IKF ordförande vatten på kvällen. En tanke och hyllning till makterna och källans rådare sändes. Vattnet smakar utmärkt!

Källan kommer från en spricka i berget.
Den rinner ner i vad som kan beskrivas som en liten damm. Den har dock delvis raserats.

2 kommentarer på “Öglunda offerkälla

  1. […] Olaus Magnus trodde att götarna dyrkade tre stora huvudgudar, Oden, Tyr och Frigg – och nästan alla av de påstått ”kristna” Trefaldighetskällorna har ett hedniskt, Asatroget ursprug – här skall jag bara räkna upp några av de namnkunnigaste, samtidigt som jag vill erinra om andra, som nyligen också skrivit om källkulten i Norden. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s