Är katolicismen största hotet idag?

Ja frågan är befogad. Många som förut varit missnöjda med samfundet svenska kyrkan konverterar till denna lära, invandrare som redan tillhör denna lära kommer hit och barn får de som tror på helgon och annat dumt. För en tid sedan syntes den obskyra sekten Helige Eriks Legion” i spalterna och våldtäktsmannen Paolo Roberto snyftar och bölar om att han snackar med en katolsk präst och därför borde förlåtas. Mer beklagligt är att det även finns personer inom den så kallade ”nationella rörelsen” i Sverige som sympatiserar med denna osvenska tro.

Ja katolicismen är osvensk. Det tog cirka 300 år innan de kunde få bort asatron som ändå lyckades överleva i folktron. När reformationen kom gick det bara 66 år innan Sverige var befriat från påvens lära. Från 1527 då reformationen infördes till 1593 då Uppsala möte hölls är det bara 66 år. det tog inte längre tid än så att få bort otyget. Förvisso var det en del uppror i Dalarna och Småland där fanatiska helgonkramare gjorde motstånd men dessa får räknas som små parenteser.

Svenska kyrkan självdör och vill detta samfund göra det så varsågod. Men vi får inte glömma att andra sekter finns som gillar Jesus. Vi kanske borde fokusera mer på denna cancer som finns i Vatikanen?

2 kommentarer på “Är katolicismen största hotet idag?

  1. Hedningen skriver:

    Risken finns… förutom profetens anhängare..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s