Jesus inget föredöme alls!

Jesus inget föredöme alls!

En av de mest intressanta sakerna med kristendomen av idag är att all, ja alla förväntas tycka att Jesus är en bra förebild. Detta oavsett om de är troende kristna, kristna men mer sekulära eller ens ateister. Till och med en och annan hedning verkar vara av den åsikten. Jesus ska ha varit en stor tänkare, en som står på de svagas sida och en kämpe för rättvisa.

Men ärligt, vad gör denne Jesus från Nasaret fast han var född i Betlehem? Han vandrar runt med tolv lärjungar vara de flesta håller sig i bakgrunden. De verkar mest vara med i berättelsen för att de och därmed läsaren/åhöraren ska ha någon som kan hjälpa denne att förstå Jesus storhet. Ungefär som doktor Watson behövs för att folk ska förstå Sherlock Holmes tankar och slutsatser.

Jesus själv gör inte så mycket gott som man kan tycka han borde. Han väcker upp en person från de döda, inte alla som dör. Han går på fest och gör vatten till vin, inget originellt för det gör Bacchus också. Uppmanar Jesus till fylleri?

Intolerant är denne Jesus vars mor blev gravid på ett myskosätt som för tankarna till 1800-talet då pigor som blev å smällen skyllde faderskapet på kungen!  Följande ord som herr Mosesson för denne Moses ska ju stå som fader rent formellt. ”Om någon kommer till mig utan att hata sin far och sin mor och sin hustru och sina barn och sina syskon och därtill sitt eget liv, kan han inte vara min lärjunge” (Luk 14:26)

Mer elakhet kommer. En kvinna som inte tillhör samma folkslag som Jesus önskar få hjälp. Kvinnan har ett barn som är besatt av en demon. Jesus avvisar henne men sedan hon förödmjukat sig och gått med på att hon är en hund ja då blir barnet friskt. Tänk at gå till en psykolog och säga att man har ett barn som lider av svår depression och få svaret att ska man få hjälp då måste man kräla i stoftet och påstå att man är ett djur innan behandling kan ske?

Vidare bör nämnas att han döms till döden för att han går till anfall i staden Jerusalems tempel. Han slåss och bråkar. I dag hade han säkert dömts till vård, Pontus Pilatus inser att det är en dåre, men judarna som är mer intoleranta kräver att han ska avrättas. Kanske han ville bli avrättad, dårar är svåra att förstå?

Men för att avsluta. Det finns ingen god, snäll Jesus. Det finns bara en fanatisk monoteist som bråkar och hånar människor. Anser ni att Jesus är ett positivt föredöme, då behöver ni aldrig besöka Ideell Kulturkamp mer!

Henrik Andersson

Den som anser att denne Jesus är en förebild eller son till en gud eller rentav en gud. Lämna oss och kom aldrig igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s