Insändare i NLT: Vem tror på allvar att Ryssland ska anfalla Sverige?

Svar till Jonson och Widengren

År ut och år in satt NATO-anhängarna och sa att vi måste uppge vår neutralitet och gå med i NATO. De hotade och skrämdes att ryssarna kunde komma. Vi har inget val, vi måste gå med i NATO! Sedan kom Donald Trump och blev president. Då slutade kråkorna kraxa. Att gå med i NATO med en sådan president det ville man inte. Trump blev svenskarnas fredsduva. Men nu har denne trumpna fågel flugit sin kos och nu börjar kråksången igen.

Det intressanta med NATO-debatten är att alla anhängare av denna försvarsorganisation läs krigsorganisation alltid är anhängare till EU. Personligen tror jag att det är därför de alltid skrämmer med ryssen. De inser att EU inte är överdrivet populärt hos flertalet svenska medborgare och därför spelar man ut det gamla hatet mot grannen i öster, det gjorde högern för över hundra år sedan så traditionen är gammal. Vi måste vara med i EU och NATO för att skydda oss mor Ryssland är deras mantra, men ärligt hur många tror Ryssland ska angripa Sverige inom en snar framtid?

Sverige har varit förskonat från krig sedan 1814 så varför ändra på en vinnande koncept.

Vill man att Sverige ska vara en fri och oberoende stat är det kanske bäst att göra tvärtom och lämna EU och NATO och orientera sig österut. Ett starkt Ryssland föredrar nog små oberoende nationalstater än ett Förenta nationerna som Jonson och Widengren drömmer om.

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Nya Lidköpingstidningen 2021-04-12 www.nlt.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s