Första rugbymatchen 150 år

Första rugbymatchen 150 år

27 mars 1871 spelades den första internationella rugbymatchen. Fast så internationell var den inte då England mötte Skottland. Sporten hade några generationer på nacken men året innan hade fem skotska klubbar bjudit in lag från England. Engelsmännen accepterade inbjudan och skottar och engelsmän möttes vid Raeburn Place i Skottlands huvudstad Edinburgh.

Skottarna hade bruna tröjor med en tistel som märke och motståndarna vita tröjor med en röd ros. Publiken bestod av cirka 4000. Matchen vanns av Skottland med 1-0. Senare samma år var det returmatch i London och då segrade hemmalaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s