Snart är disernas månad över

Snart är den månad som förknippas med kvinnliga makter över. Disernas månad och med dem i främsta ledet Freja, vanadisen. sedan kommer månaden som förknippas med krigets gud. Men Freja kommer igen och diserna likaså. De kvinnliga makterna är ju något fler än de manliga och det verkar som de flesta överlever ragnarök. Februari eller göje är en intressant månad. Lite beroende var man bor är det en månad förknippad med iskyla eller också kan men förnimma att våren kommer. Årstiden våren förknippas ju också den med de kvinnliga väsenden vi dyrkar. Vi säger nu farväl till vintern och hoppas våren blir ljuvlig. Vandisens månad över går i Frejas årstid. Den stora gudinnan är alltid med oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s