Skade älskar ljudet av ylande vargar!

Av teologiska skäl gillar vi vargar. Oden har två vargar och Skade gillar dem likaså. Visst erkänner vi hedningar att alla vargar inte är bra men det är främst jättar som ser ut som vargar eller har vargskepnad. Fenris är mer jätte än varg och denne son av Loke biter av handen på Tyr.

Vargdebatten är hetsig och varghatarna drar sig inte för tjuvjakt. De vill utrota vargen. Men vi hedningar kan inte acceptera detta, ty om våra gudar gillar vargar, ja då får vi vara så goda att göra det vi också. att utrota djurarter som gudarna skapat är tecken på hybris och det är hädelse.

Så var för vargar och kontakta myndigheterna om ni vet att tjuvjakt på varg förekommer!

Skade älskar ljudet av ylande vargar!

2 kommentarer på “Skade älskar ljudet av ylande vargar!

 1. Hedningen skriver:

  Kanhända ja, men ”vargkrameriet” ska inte överdrivas. Vi vet vad som skett med en del personer inom ”forn sed” som spårat ur fullständigt, och säger sig pyssla med ”teriantropi i vardagen”, dvs de säger sig på fullt allvar vara varulvar eller liknande. Själv förstår jag inte helt vad det har med Hedendom att göra, och jag skulle också vilja uttrycka saken så, att om någon verkligen kan suggerera sig själv att tro på något sådant, är vederbörande antagligen psykiskt sjuk, en lögnare eller lögnerska, utövare av någotslags bisarrt ”levande rollspel” eller något sådant..

  Naturens egna vargar i all ära, men det finns en stor, lätt förklarlig orsak till att våra förfäder alltid jagade och bekämpade dem, som företrädare för en bondekultur inte minst, och man gjorde så även långt in på 1800-talet, vilket också har sina lättbegripliga skäl..

  • Skade bry sig nog inte om bönder.
   Ulvhednarna i äldre tider kände nog förakt för vanligt folk som föredrog jordbruk framför plundring.
   Njord gillar fiskmåsar och deras musik får man som hedning stå ut med, samt träck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s