Trans och trams hör inte hemma inom asatron!

Hybris, att leka gud eller utmana gudarna var enligt de gamla grekerna det värsta man kunde göra och som var totalt oförlåtligt. Människor får dock ofta hybris och det går som det går. Jagar man för mycket djur finns det ingenting kvar att jaga och man riskerar att svälta. Dikar man ut för många vattendrag har vattnet ingenstans att ta vägen och det blir översvämningar. Listan kan bli lång och ibland har människor lärt sig av misstagen den hårda vägen och ibland har man inte gjort detta alls. Påskön hade en intressant och unik civilisation men alla träd fälldes och det blev inte mycket kvar av livet på ön. Mammutarna försvann på grund av människan för att ta ett annat exempel.

Så kallade vetenskapsmän håller på med kloning och modifierar gener. Det kommer nog sluta illa det med. Politikerna är nog värsta bovarna för de bestämmer vad som tillåts och inte tillåts. Nu försöker politiker införa ett tredje kön. Hade det bara gällt de extremt få individer som föds som hermafroditer vore det kanske en sak men nu med alla trans och trams personer som trots att de hela tiden snyftar om att de är en utsatt minoritet så har de såväl första som andra men framförallt tredje statsmakten som backar upp dem. Dessa människor hatar verkligen naturen. De avskyr moder Jord, drivs av hat mot det gudarna skapat. Varför kanske inte är så lätt att förklara men det handlar nog avund. Naturen satte lagarna men de fick inte vara med och bestämma dess lagar. Man kan inte eller vill inte erkänna att man är en liten och i det stora perspektivet obetydlig invid och som trots och protest mot detta leker man gud. Vi kan nog gott utgå från att de som håller på med trans och trams inte anser att evolutionen gäller människan. De påminner lite om monoteister som anser att människan har en särställning bland de andra livsformerna. Sistnämnda är ett öppet hån mot naturen.

Loke kunde inte uthärda att han bara var en jätte och ingen gud. Han beslöt sig då för att med list bli Odens blodsbroder men kunde ändå inte förmå sig på grund av sin opportunism och själviskhet att följa regler och normer. Nej han måste till varje pris utmana och provocera. Ibland var han man, ibland kvinna och sedan man igen. Far men också mor. Hatet och avunden gjorde att han dödade Balder. Nu är han fjättrad och lider sitt straff. Loke fick hybris och det borde mången tramsa tänka och fundera på!

2 kommentarer på “Trans och trams hör inte hemma inom asatron!

  1. Hedningen skriver:

    Hybris finns förvisso, och det på många sätt. Under helgen blev jag vittne till hur en viss ”Fornsedare” eller rättare sagt ”Fornsederska” återigen försökt sabotera för oss andra. Hon är välkänd, både då det gäller att försöka koppla Tors Hammare till Homosex och andra mycket underliga, politiskt motiverade utspel. Den här gången har hon gett sig in i begravningsbranschen och försökt påverka till och med vissa större kommersiella aktörer med sitt skitpra, men det har jag förhoppningsvis åtgärdat och bekämpat nu, inte minst därför att de personer och åsikter som så att säga är av Loke, de facto måste bekämpas – och det med kraft..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s