Dikt: Om Gud finns

Om Gud finns

Om Gud finns,
finns gud i det porlande vattnet, i den friska luften,
i musiken, i konsten.
Gud finns i ljuset, i poesin, i det rubinröda vinet,
i det goda samtalet, i vänskapen och sist men inte minst,
i kärleken.
I kärleken bor Gud i det porlande vattnet,
i den friska luften, i musiken, i konsten.
Gud finns i ljuset, i poesin, i det rubinröda vinet,
i det goda samtalet, i vänskapen och sist men inte mins,
i kärleken.

4 kommentarer på “Dikt: Om Gud finns

  1. ph skriver:

    Tack. Jag har klarat mig hittills, är noga med att tvätta händerna vid de få tillfällen jag går ut. Vi uthärdar!

  2. […] Som alla läsare borde ha förstått – efter gårdagens inlägg – är jag Polyteist, inte Monoteist. Jag är och förblir en Asatrogen Hedning, och jag ser ingenting meningsfullt i den kristna religionen, dess kyrkor eller för den delen islam och dess moskéer heller. Det finns ingen gud i dessa byggnader, ingen andlighet, inga budskap jag överhuvudtaget kan uppleva, eller tar åt mig av, eftersom jag är just en asatroende hedning. Inte ens vad andra Hedningar må skriva om Monoteismen, ifall de nu halvt om halvt skulle erkänna d… […]

  3. Gud ska mer uppfattas som det gudomliga och inte i monoteistiska termer. det blir inte bra om man skriver gudarna bor i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s