Tack Jolner!

Den är egentligen ganska passande att julen avslutas på en onsdag, Odens dag, guden som förknippas med julen. Som julgud har Oden namnet Jolner eller Jölner. Nu tar vi farväl av julen 2020-2021 ayps och vi hoppas vi får fira julen 2021-2022 med fler och nya hedningar. Julen behövs, det är vår stora högtid och så ska det förbli. Med mjöd och öl skålar vi, i griskött festar vi. Gott slut på julen och Hell och tack Jolner för att du skänkt oss denna högtid av glädje och gemenskap! Tack Oden! Tack Jolner!

Julen är slut, men Oden rider vidare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s