Skåla för de döda!

Hedningar dricker jul, ja man sa så förr att man drack jul och i runkalendern är hornet en vanlig förekommande symbol vid julen. Men när man dricker så skålar man. Ja vi hedningar håller ju våra gudar i ära och skålar för dessa men vi bör också skåla för våra förfäder. Även de döda firar jul och enligt gammal hednisk tro kommer de döda och besöker de levande. Julmat fick stå framme över natten så de döda kunde ta för sig och man lät de död vila sig i sängarna. Det är ju en underbar tanke att de döda kan komma och besöka de levande och fira jul. När vi själva är döda kan vi besöka de levande och fortsätta festen. Skål för de döda!

2 kommentarer på “Skåla för de döda!

  1. Je skriver:

    Ja det är faktiskt väldigt fint, hade inte tänkt på det så, att jag kan komma på besök och fira med släkten längre fram… Lånar dock inte ut sängen.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s