Har kristendomen en motsvarighet till Loke?

Har kristendomen en motsvarighet till Loke? Ja det har de, faktiskt så är ju deras ende gud Jahve eller vad han nu kallar sig väldigt lik asatrons trickster.

Den kristne guden bråkar, han är grälsjuk, älskar att straffa och prövar sina anhängare ofta och gärna. Jobs bok är en enda otrevlig mobbinghistoria. Småsint och nedrig är denne gud som kan förlåta allt utom stöld av en frukt. Han ser ofta till att han själv hamnar i klistret. Liksom Loke finns det inslags av självskadebeteende. Mest bisarrt är det när han låter sig korsfästas.

En del av ofoget kan man väl tolerera men när han låter en dödsängel döda barn i Egypten eller låter en annan ängel bebåda en stackars flicka vid namn Maria, ja då är det inte kul längre. Outgrundlig är han, liksom Loke.

Loke dummar sig igen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s