Muslimer bantar inte!

Muslimer bantar inte! Namnet på artikeln är förstås menad att väcka nyfikenhet. Men faktum är att muslimer bantar inte. De döper inte om sin religiösa ritual ramadan till bantning bara för att de som inte är muslimer ska kunna vara med och fira.

Vi ska inte vara sämre. Vi hedningar firar jul. Vi firar inte någon vinterfest eller ljusfest i decembermörkret även om julen delvis är en vinter och ljusfest, vid solståndet som brukar infalla 21-22 december blir det ljusare tider. Nej vi firar jul. En hednisk högtid som går tillbaka så länge man kan minnas och som troligen har rötterna i mänsklighetens förhistoria. Julen är vår viktigaste högtid, så viktig att Jesusanhängarna var tvungna att göra om den till deras frälsares födelsedag.

Sålunda kan vi hedningar inte delta vid diverse vinter och ljusfester som numera lanseras just för att blidka en del typer. Är ni ärade hedningar inbjudna på diverse trams så tacka nej. Säg ifrån uttryckligen att ni firar jul. Vi hedningar tror på Jolner, julens gud och det är en inskränkning i vår tro och religionsutövande. Det är olagligt att diskriminera folk på grund av deras religionstillhörighet och asatron erkänns som religion i Sverige.

Oden, Jolner är julens gud. Hedningar firar jul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s