Vandra Hels eller Eirs väg?

I dessa bekymmersamma tider vandrar man endera Hels eller Eirs väg. Ingen hedning behöver någon tolkning av detta. Ty Hels väg är döden och den riskerar man att få gå om man inte är aktsam nu när coronan hemsöker Midgård. Hel består av nio världar och ett av dem är troligen reserverat för idioter som medvetet förstört sina liv. Att strunta i alla varningar som finns när en pandemi råder är ett garanterat säkert sätt att hamna där. Fråga bara Modgunn om vägen.

Bättre då vandra Eirs väg. Läkekonstens asynja hjälper man bäst genom att försöka hålla sig frisk. Undvika folksamlingar, vara noggrann med hygien samt använda handsprit. Att kämpa mot en pandemi men mista sitt eget liv är detsamma som stupa i strid. Vi kan nog utgå ifrån att de som dör i vår tids digerdöd medan de försöker hjälpa andra har en god chans att fara till gudarnas boningar.

Hels eller Eirs väg? Du bestämmer!

Hels väg?
Eirs väg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s