Sven Wollter är död

Sven Wollter är död

Strax efter att Sveriges förste kändiskommunist Jan Myrdal avlidit kommer beskedet att den andre, Sven Wollter gått in i evigheten. Men vi ska inte minnas den sistnämnde för hans politiska engagemang utan för sin gärning som skådespelare.

Många minns honom från TV-serien Hemsöborna där han spelar sonen Gusten, låt oss glömma att han talat småländska fast handlingen sker i Roslagen. Bättre, ja kanske bästa rollen är som den indelte soldaten Rask i tv-serien Raskens som ju ska utspelas i Wollters hemlandskap.

Men många roller både framför kamera som publik gjordes. Sven Wollter har en viktig roll i en av de få filmer från 1970-alet som man kan se utan att storkna, Mannen på taket.

Två guldbaggar fick Wollter under sin karriär, samtidigt som han utnämndes till Sverige sexigaste man. Sista verkar han tagit med gott humör. Sven Wollter föddes 1934 den 11 januari och avled 10 november i den pandemi som hemsöker vår värld.

Wolter som huvudpersonen i Raskens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s