Olyckskorpar och Odens korpar

Coronan är vår tids pest, en eländig sjukdom. Ödet vill ha det så, men våra fäders tro ger oss inspiration och kraft att uthärda eländet. Vi får hoppas att erfarenheterna från denna pandemi kan lära oss att i framtiden kunna hantera pandemier bättre. Många fel och misstag har säkerligen gjorts, men kan man lära av misstag så har dessa inte varit förgäves. Värre är när man inte lär av misstag.

Må Tor som man ska åkalla när sjukdomar härjar vara med er. Må läkekonstens asynja Eir vara med er samt välsigna de som arbetar med att värda de sjuka. Lyssna inte på monoteistiska olyckskorpar som mumlar och muttrar om att pandemin är guds straff. Lyssna hellre på Odens korpar som förkunnar kunskap och insikt.

Många får vandra Hels väg, men en riktig hedning straffas aldrig efter döden. Vad monoteister och andra slicka typer råkar utför förtäljes inte.

Odens korpar är nyttiga djur, det är sant eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s