Om Hel och två av hennes gäster.

Sean Connery och Jan Myrdal gick in i evigheten nästan samtidigt. Den ene kom från arbetarbakgrund och efter en tid med diverse arbeten blev han skådespelare. Han blev rik och berömd. Men han glömde inte och skämdes inte för sin uppväxt. Han donerade pengar till välgörenhet och några skandaler finns det inte att berätta om. Han var gift med samma kvinna årtionde efter årtionde.

Jan Myrdal var uppväxt i den elit som med rätta kallas sosseadel. Föräldrarna var inga mindre än Gunnar och Alva som satt sina spår i samhället. Som föräldrar tycks de inte varit så överdrivet bra och sonen hämnades genom att bli radikal vänsterut. Ja Myrdal den yngre gapade och stod i. Han gillade att bråka med ord. det finns knappast någon diktatur där man viftat med hammaren och skäran som inte Myrdal hyllade. Folkmord var ingenting i Myrdals värld. ”Många vill se yxan gå, ingen vill hålla i skaftet”. Myrdal själv kunde knappast ta en annan människas liv, men han hade ingenting emot att hylla de som gick från ord till handling.

Nu är de båda döda. Hel gudinnan som alltid välkomnar nya gäster har av allt att döma två nya herrar i samlingen. Asatron är inte dualistisk, ont mot gott i samma princip som kristendomen eller islam har inte denna tro. Men vem tror ni Hel visar sin vänliga sida emot av de två? Sir Sean ty en sådan titel fick Connery för sin insats som skådespelare. Men herr Myrdal har ju i alla fall indirekt låtit Lokes dotter få gäster, många gäster. Undrar vad de tycker när de träffar honom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s