Vad dricker en nykterist i Valhall?, tankar inför hösten 2020.

Hösten har nu kommit på allvar till Sverige, gott så. Vi har fyra årstider och det ska vi vara glada för. Usch vad hemskt om det skulle vara vår eller vinter jämnt. Alla årstider har sina förtjänster och det har även hösten.

Hösten är en bra tid för eftertanke och reflektion. Det passar bra att tänka och fundera när mörkret och fukten kommer. Det är ju i slutet av hösten man minns och hedrar de döda. När det är höst är det skördetid. Mat finns det gott om och skördefester firas även om det blir si och så med det i Coronatider. Hösten är jaktens tid, jakt är både ond bråd död men också liv, jägaren fick ju sitt byte. Surmulen vegan anser att intet djur får nedläggas, men då blir Ull och Skade inte glada. Rent teologiskt kan man ju undra om veganer kan tänkas äta av Särimner eller om de helt enkelt får finna sig i att bege sig till Hel och sitta där? Lika teologiskt blir det när det gäller nykterister. Vad ska de dricka i Valhall? Getens spenar innehåller inte mjölk.

Hösttid är allvarstid. Ja läget i Sverige är allvarligt. Sjukdomar sprids men miljögifter likaså. Klimatet ändras och det är inte alltid bra för människan eller för den delen alla djur heller. Miljögifter, dumt namn för miljön är inget gift finns i vatten och luft. Vidare så har Sveriges försök att leka moralisk stormakt gjort att problem med invandring och integration uppkommit och de kan inte lösas. Endast de som sympatiserar med tanken på att förvandla Sverige från en nationalstat med en befolkning med rötterna i det gamla bondesamhället till ett globalt och kosmopolitiskt samhälle där alla som vill kan bo och leva har endast slutat i kaos.

Hösten förknippas med stormar. När havet stormar då visar Ran med myndighet och kraft att människan inte är alltings mått och mening. Stormguden Oden visar vad han mäktar med. Med lite tur så blåser de osynliga makterna som dyrkas av monoteisterna bort.

En hedning får inte låta sig nedslås, Tyr låter förstå att endast den som kämpar är värdig att kallas hjälte. Mången svensk suckar över att det gamla och allt mer nostalgiska folkhemmet inte finns längre men då är det dags att verka för något nytt och bättre. Det är inte den bekväme som får inträda i Valhall utan kämpen!

Må asarna och alverna vara med er hösten 2020 efter den andliga digerdöden!

Ull en gud värdig att hylla om man är jägare!

Ran hälsar att människan inte är meningen med den värld vi lever i! Hon ”tackar” för alla gifter som sprids ut i havet!

Vad dricker en nykterist i Valhall? den frågan kan ni fundera på i höst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s