Om misstroende, Belarus och Odens råd.

Den som inte läst Havamal gör det genast! Mycket av detta förnäma verk tar upp misstro. Man råds att vara misstroende till det mesta. Lita inte på kvinnor, eller män för den delen. Lita inte på folk som säger det ena eller det andra. Misstron är så stor att man rentav varnas för misstro. Man uppmanas att tänka själv. kan du inte lita på folk så kan du bara lita på ditt eget omdöme.

Dagligen möts vi av åsikter och nyheter som är vinklade. Vi läser i tidningar om oppositionen i Vitryssland/Belarus. Intet ord om de som stöder presidenten nej man ska tro att alla vill ha en ny västvänlig makthavare som statschef. De lärde de tvistar hur viruset som hemsöker världen ska bekämpas. De är oeniga och bråkar.

Men ett samhälle kan inte existera om man misstror allt eller anser alla konspirationsteorier är sanna. Den misstroende riskerar att bli något av en rättshaverist eller drabbas av förföljelsemani. För mycket kunskap gör ingen glad säger Oden.

Så ärade hedningar, var misstroende men sluta heller aldrig tro på sunt förnuft!

Även Oden fick lära sig den hårda vägen att inte lita på folk hur som helst. Hans blodbroder Loke lät mörda hans son.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s