Gôtt att vara hedning!

Kristna och muslimer måste värva folk till sina religioner. Trots att deras gud som är osynlig men likväl allsmäktig måste denne ha hjälp av pigor och drängar. Vidare måste dessa värvare försöka övertala folk de inte gillar att ansluta sig till deras religion. Men hur kul är det att försöka övertala folk man avskyr och tycker är dumma i huvudet att ansluta sig till det man tror på? Än roligare är det ju att de kristna och deras muslimska trätobröder sedan måste tillbringa evigheten med folk de värvar men som de inte tycker om.

Sådant trams slipper man som hedning. Man slipper ta med folk man ogillar och rent av hatar och avskyr till Valhall. Man behöver inte värva folk att tro på Freja och Tor. Det är ganska gôtt att vara hedning!

2 kommentarer på “Gôtt att vara hedning!

  1. J skriver:

    Instämmer! 🙂 att man slipper ”älska alla” är en fördel. Bra formulerat, hade inte tänkt på evighetsperspektivet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s