Mats Rådström har avlidit

Kompositören och countrysångaren Mats Rådström är död. Han avled till följd av cancer den 27 juli. Rådberg föddes i Stockholm 1948 och började uppträda 1966. Mats Rådström  blev känd för en större publik på 1970 talet. Han deltog i melodifestivalen 1977. Rådström samarbetade ofta med gruppen Rankarna och fick med dem kända låtar som ”Peta in en pinne i brasan”,  ”Det är inte lät att va ödmjuk” och ”Du kan alltid lita på pojkarna över 35”. Rådström verkade för att ge den svenska countrymusiken en egen profil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s