IKF kommenterar en nyhet från TT!

Tusentals övergrepp i franska katolska kyrkan

Minst 3 000 barn har utsatts för sexövergrepp inom den katolska kyrkan i Frankrike sedan 1950-talet. Uppgiften kommer från den kommission som utrett anklagelser om brott.

Jean-Marc Sauve, som lett kommissionen, säger att övergreppen begåtts av 1 500 präster och andra personer inom kyrkan.

Kommissionen inrättades i juni i fjol på anmodan av franska biskopar. I samband med utredningen inrättades en telefonmottagning som tagit emot 5 300 samtal där uppgiftslämnare kunnat vittna om sexuella övergrepp.

En slutrapport från kommissionen, som består av teologer, sociologer, läkare, historiker och jurister, väntas inom ett år. (TT)

IKF kommenterar: Bäst vore om katolska kyrkan med dess barndyrkan helt enkelt förbjöds! 

2 kommentarer på “IKF kommenterar en nyhet från TT!

 1. Hedningen skriver:

  TACK för detta inlägg, Henrik. Nu slapp jag skriva om det själv, nu när det ändå är ett TT-telegram, som kablats ut i alla lokaltidningar i riket – som sig bör. Visste du att Katolska Kyrkan i Sverige – som också haft tydliga och klara problem med sådant här, trots en viss Kardinal Arborelius ständiga förnekanden, idag köpt en kyrkobyggnad av ”Svenska” Kyrkan i Akalla… Jodå, det är faktiskt sant !

  http://www.mynewsdesk.com/se/stockholms-katolska-stift/pressreleases/katolska-kyrkan-har-koept-akalla-kyrka-3014460

  Därinne ska katolikerna ”vittna” om den söte lille Jesus du vet, han som ”älskar alla barnen” enligt visan. Frågan är väl då om detta älskande skall ske bakifrån eller framifrån, eller kanske oralt, medan en ”helig ande” skall flyta in i de knubbiga små spädbarnskropparna, för se den katoslka kristendomen, den är ju på modet den, och såå god såå god…

  Ja, kristne gud som haver barnen kär, se till den som liten är. Hur ett kristet barn sig än i sängen vänder, är en kristen ”Pater” där med sina händer…

  Tur att jag växte upp som hedning, i ett protestantiskt land. Någon annan gång, kanhända, skall jag föredra för dig vad en vis strof i Hávamál säger om prostitution, varför en viss kung Harald inte lyckades förbjuda den, och varför prostituition, frillor och annan sex mellan vuxna inte alls var förbjudet enligt Asatron. Till dess, trevlig Midsommar och till de dina allt gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s