Tänk och tala om döden

Hel, Valhall eller återfödelse. Asatron erbjuder sina anhängare flera anhalter i tillvaron efter denna. Ran och Freja tar även de emot gäster. Vi vill inte skrämma någon men det rasar en pandemi och även hedningar bör tänka på vad som kan hända. Vad vill ni ska ske när ni är döda, när kroppen slutat andas och förruttnelsen börjar?

Se sanningen i vitögat och inse att ni inte lever för evigt. Vi måste tala om döden. Och ni ärade lösare dör, vet era nära och kära om att ni är hedningar så de inte hämtar en präst och sjunger psalmer innan de skottar ner er i en grop? Blir era släktingar, arbetskamrater och grannar förvånade om de inbjuds på en begravning där man dricker mjöd?

Ärade läsare, snart får ni träffa henne.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s