Sjukdomens gud vs läkekonstens gudinna

Asatron har ingen sjukdoms gud som ligger bakom de sjukdomar och farsoter som plågar och decimerar mänskligheten. Monoteisterna i alla dess erbarmliga former påstår att det vara det finns en gud och denne skapat allt. Ofta påstår dessa ”viharbaraengudochdärförärvibättreänalla” andra att sjukdomar är guds straff för att denne han/hon/det är missnöjd med mänskligheten. Men om det bara finns en gud så borde väl denne säga till när han är missnöjd med folk och säga vad problem ligger i? Men inte, nej alla ska plågas och straffas.

Sjukdomar brukar ofta drabba de svagare i samhället, barn, gamlingar och gravida kvinnor. Ska man tolka detta att gud avskyr dessa grupper? Är man monoteist, ja då anser man att gud skapar sjukdomar och detta bara för att plåga folk. Usch vilken hemsk tanke. Låt oss därför fortsätta att vara hedningar. Vi asatroende har ju en gudinna som ögnar sig åt läkekonst, det har ingen jude, kristen eller muslim. de har bara en sur och farlig gud!

Eir, alltid snäll, alltid på vår sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s