Stockholm besöktes 18 december

Stockholm besöktes 18 december

Det var en tid sedan en resa till Stockholm gjordes och äntligen blev det av. 18 december besöktes huvudstaden av medlemmar från Uppland och Västergötland. Dagen inleddes med en fika på ett café. Efteråt besöktes Livrustkammaren och sedan Medeltidsmuseet. Sistnämnda anhalt var själva målet för resan och man fick ta del av Stockholms medeltida historia. En tillfällig utställning, ”Återskapat 1471” hade anordnats av S:T Olofs gille som försökt återskapa kläder, vapen och föremål från senmedeltiden. Middag åts på restaurang innan slutdestinationen för dagen gjordes. Det var julmarknad på Stortorget. Fast det enda som inhandlades var glögg och pepparkaka. En hel del flanerande i Gamla stan gjordes ska tilläggas. Sankt Göran och draken på Köpmannagatan kan nämnas.

https://livrustkammaren.se/sv

https://medeltidsmuseet.stockholm.se/

stockholm 2

På detta fik vågar ingen bråka, vakterna bär rustning!

stockholm 3

Livrustkammaren bjuder på många överraskningar.

stockholm

Drakdödaren som han ser ut på Köpmannatorget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s