Mod, tapperhet och plikt.

Det är nog inte för mycket sagt att Tyr är en av de mest populära av asarna. Mod, tapperhet och plikt förknippas med denne gud och det är egenskaper som de allra flesta hyllar. Det är svårt att leva upp till dessa tre egenskaper. Priset för att vara modig är sällan belöning utan smärta. Sanningssägaren på den dåliga arbetsplatsen, visselblåsaren när makthavare har fuffens för sig eller han som har modet att gå emellan en mobb för att rädda en oskyldig lönas sällan eller aldrig. Men Tyr har sympati med dem alla.

Ha en bra tisdag alla som hyllar mod, tapperhet och plikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s