Arne Wesie har lämnat oss

Arne Weise har lämnat oss

Tv-profilen och journalisten Arne Weise har lämnat oss. Han blev känd och älskad, ja något av en levande institution då han var Sveriges televisions julvärd i 30 år, med undantag av några få år. Weise med förnamnen Arne Georg Fredrik föddes 28 februari 1930. Han utbildade sig till journalist men spelade även en del teater i ungdomen. Wesie började vid radion men kom 1963 till televisionen. Som programledare och med en sin ”berättarröst” blev Wesie en populär, ja folkkär gestalt.  25 september avled Weise i den aktningsvärda åldern av 89 år.  Vila i frid och tack Arne!

När blir det jul i Sverige? Jo när Arne Wesie tänder julljuset i SVT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s