Insändare i Skaraborgsbygden: Kyrkan är ni och inte vi!

Hans Mannefred skriver (Skaraborgsbygden 9 september) att kyrkan är vi och inte ni. Jag säger att kyrkan är ni och inte vi.

Ja vi är många som inte är med i samfundet Svenska kyrkan som förvisso är Sveriges största religiösa samfund men som ändå i religionsfrihetens namn har någon särställning. Cirka 59 % av befolkningen är med i Svenska kyrkan men antalet sjunker. Tusentals medlemmar lämnar varje månad frivilligt och de flesta som är med är små barn som inte vet vad de gå med i.

Många människor som inte är med i Svenska kyrkan ser förstås att detta samfund inte försöker återfå någon ny status som ”statskyrka”.

Med lock och pock försöker Mannefred och andra i Svenska kyrkan ”återerövra” Sverige. man politiserar mer och mer. Man försöker delta i samhällsdebatten och då ofta i frågor som traditionellt sett inte anses vara kyrkan sak.

Men svenska folket har genomskådat deras lister och knep och fler och fler lämnar.

Kyrkan är en mötesplats skriver Mannefred. Ha ha säger jag. Vill man vara i en stor tom lokal där få eller ingen sätter sin fot, då ska man gå in i en kyrka tillhörande ovannämnda samfund.

Slutord: Kyrkan tige i samhällsdebatten!

Henrik Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s