Får man ifrågasätta globaliseringen?

Får man ifrågasätta globaliseringen?

Attac rörelsen kom till Sverige 2001. De sades vara emot mot globaliseringen. Men efter en tid så fick de själva gå ut med att de inte var emot själva globaliseringen, de ville bara ha en solidarisk sådan. Attack har inte hörts av på många år…

De senaste åren har varje första maj nationalsocialisterna i NMR demonstrerat emot globalisering, poliser sätts in lagar ses över och motdemonstranter kastar sten. Under andra världskriget gjorde NMR andliga förfäder stort nummer av att de bekämpade såväl kommunism som kapitalism och båda förespråkade globalisering. Som salt i surt öga är fascismen och nationalsocialismen och anledning är just avsaknaden av universella och globala normer och ideal. Stalin dödade mer än Hitler men sistnämnde är största boven för han hade inte någon dröm eller vision om ett globalt samhälle. Allt förlåts om man har globala normer. Ingen har ifrågasatt att en norsk och en nyzeeländsk massmördare utfört sina dåd inspirerade av kristendomen. Däremot har deras nationella motiv lyfts fram.

I skolan fick man lära sig att kristendomen och islam var bättre religioner än hinduismen som ju inte har någon global agenda. Fast de har heller ingen motsvarighet till korståg eller jihad. Kristendomen, islam, demokratin och marxismen har en global agenda. Alla ska vara med men också att alla måste vara med.

Får man kritisera globaliseringen? Invandring är ett känsligt ämne och invandring och flyktingar får inte kritiseras. Invandring är en del av den globalisering som sker och kan gott tas som intäkt på att man inte får ifrågasätta eller vara rent av fientlig mot globaliseringen.

Fram för bara några år sedan var det helt okej att kritisera EU, ja det var nästan politiskt korrekt att göra detta. Det får man nu inte göra. Anledningen är att den argaste kritiken inte kommer från vänster som aldrig ansett EU vara fint nog utan från nationalister som ogillar tanken på överstatlig demokrati. Ja de avskyr nog FN också men den vågar nog bara NMR bespotta.

Globaliseringen för med sig problem. Terrorism, kriminalitet och miljöförstöring då ska dessa problem lösas globalt.

Så som slutfråga, får man kritisera globaliseringen eller är det så att vi måste tro på den men vi får välja om det ska vara röd eller blå globalisering? Svar önskas!

Henrik Andersson

En kommentar på “Får man ifrågasätta globaliseringen?

  1. Henrik Andersson skriver:

    Den här artikeln tog ingen tidning in. Men den har sina poänger så den hamnade här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s