Ostara begynnelsens gudinna

I många kulturer börjar det nya året på våren. Man kan rentav säga att allt börjar på våren. Än i denna dag som i dag är firar indoeuropeiska folk som perser och kurder nyåret vid vårdagjämningen. Nu börjar året och nu begynner en ny tid.

Vårgudinnan inom germansk nyhedendom är Ostara. Hon kan sägas personifiera våren. men våren är som redan sagts begynnelsens årstid. Man kan kanske rentav säga att hon är det nya årets gudinna. Ostara har nog lite mer andlig innebörd än att bara vara en personifiering av våren och fruktbarheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s