Naken Jesus

Av allt att döma så blev de korsfästa i romarnas rike uppspikade nakna. Att död naken och uttittad var en del av straffet. Troligen kissade många av de dömda på sig när de hängde på korset eller pålen. Några av dem fick säkert erektion. Det finns ingenting som säger att någon skulle få en särbehandling.

Jesus, den mytologiske personen i den lära som kallas kristendomen brukar alltid avbilda med ett slags tygstycke om höfterna som skyller könsorganet. Kristendomen har en ganska pryd syn på nakenhet. Greker, romare och germaner har dock inte haft någon sådan prydhet. Frej avbildades som alla vet med erigerad penis. Det finn några få avbildningar av den så kallade Jesus av Nasaret som märkligt nog var född i Betlehem. De flesta är när han är väldigt liten. Men det finns några som visar honom naken när han dör på korset eller pålen han ska avlidit på.

Naken Jesus från slutet av 1400 talet vt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s