Liv – Kärlek – Skönhet

Liv – Kärlek – Skönhet

Vatten är förutsättningen för liv, liv är förutsättning för kärlek, kärlek är förutsättning för skönhet. Eller om man vill vara lite mer poetisk, ty asatron är en poesireligion.

Njord representerar vattnet, urhavet från vilket allt liv härstammar ifrån. Freja representerar kärleken. Mycket primitiva livsformer som bakterier och encelliga djur känner inte vad vi människor kallar kärlek. Begreppet kärlek är ett stort begrepp som kan betyda mycket. Från ren erotik till mycket höga och idealistiska ideal. Kärleken till vackra flickor är inte densamma som kärleken till fosterlandet. Men kärlek, vad den nu än åsyftar är en förutsättning för skönhet. Den som inte kan känna någon form av kärlek, kan heller inte uppskatta skönhet. Skönhet ger utan att säga för mycket mening med livet.

Störst av allt kärleken sägs det ju och det instämmer vi i. Kärleken placeras mellan liv och skönhet. Kärleken ger livet mening men också skönheten. Vi placerar Freja i mitten mellan hennes far och hans barnbarn. Lite familjärt sagt så ger Frejas döttrar vars namn åsyftar på skönhet i form av skatt och smycke mening med Njords existens. Han, liksom alla goda och glada morföräldrar uppskattar sina barnbarn.

Liv – Kärlek – Skönhet

Njord – Freja – Hnoss/Gersemi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s