Åsa ”Kristi Brud” Waldau har blivit asatroende!

Åsa ”Kristi Brud” Waldau har blivit asatroende!

Allt fler inser att kristendomen bara för med sig elände och bekymmer. En av dessa är Åsa Waldau ”känd” för sitt långvariga engagemang i den kristna församlingen i Knutby.  Redan i oktober fick vi i IKF kontakt med Åsa. Vi var förvisso, det ska erkännas något skeptiska men efter två månaders kontakt via e-post och några telefonsamtal träffades vi på ett fik i Västervik.

För att göra en lång historia något kortare så har Åsa Waldau kommit till insikt att såväl hon som församlingen i Knutby gick vilse. Men också att kristendomen som religion och ideologi låg bakom det onda. Åsa försökte ett tag bli ateist men det blev inte bra det heller. Förut handlade det om att tro på gud sedan handlade bara om att inte tro på gud. Ungefär som en person som är alkoholist bara tänker på sprit för att sedan när personen blivit nykter bara tänker på att inte dricka. Asatron erbjöd dock ett tredje alternativ.

För att citera delar av ett brev vi fått av Åsa: Först när jag hörde att asatro var erkänd som religion tänkte jag. Nej men lägg av. Men sedan så kom jag ihåg att pappa läste vikingasagor när jag var liten och så köpte jag den yngre eddan på antikvariat.

Vidare skriver Åsa i ett annat brev: Den äldre eddan var lit svår att förstå. Allt var ju i princip bara på vers. Men efter att ha läst den typ fem gånger började den ”tala” till mig. Men det tar en tid innan man kommer in i det hedniska tänkandet.

”Kristi Brud” med IKF vice ordförande Ia Aprilsson.

8 kommentarer på “Åsa ”Kristi Brud” Waldau har blivit asatroende!

 1. Alla har nog förstått att det handlar om ett aprilskämt…

 2. Hedningen skriver:

  Den var fin den. Men vi har ju Varulvsemma i fornsederiet

 3. Jenny skriver:

  Hahahaha!!!! Jag gick på! Bild och allt 🙂

 4. Arnstein Vada skriver:

  Jeg har stor respekt for det valget. Livet handler om å gå videre og finne sin egen vei. Mye stygt er gjort l kristendommens navn men det er menneskene som feiler. Jeg er antireligiøs. Jeg hater religion. Det er nettop derfor jeg tror på Jesus. Han står på de svakstiltes side. Jeg er anarkist og sosialist. Jeg tror vi hadde trivdes sammen. Han liker sånne rabbagaster som meg og Ulf Christianson

 5. Vi förtydligar återigen att detta är ett så kallat aprilskämt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s