En insändare i SLA: Det finns inga svenska IS-krigare

Islamiska staten i Irak och Syrien, vanligen förkortad IS är en slags statsbildning som inte fått internationellt erkännande. Men oavsett i vilken grad denna stat erkänts så har det funnits människor som sett sig själva som medborgare i Islamiska staten i Irak och Syrien. De personer som utvandrat till denna stat från andra länder borde då räknas som IS-medborgare.

Sålunda borde de svenska medborgare som valt att åka till Syrien och Irak anses ha lämnat Sverige och deras medborgarskap upphöra. Svensk lag godkänner inte att man kan vara medborgare i Islamiska staten i Irak och Syrien och konungadömet Sverige samtidigt. Myndigheterna i Sverige har uppmanat sina medborgare att inte åka till de områden där IS håller till. Flyttar man av fri vilja från Sverige till en mot Sverige fientligt inställd stat då borde man gott kunna hävda att det svenska medborgarskapet avslutats. Det finns folk som är medborgare i Islamiska staten i Irak och Syrien och som tidigare varit svenska medborgare. Men en före detta svensk medborgare är inte att betrakta som svensk. Vi ska med andra ord inte ta tillbaka någon person som varit med i IS!

Henrik Andersson

Insändaren publicerades i Skaraborgs Allehanda 2019-03-04 http://sla.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s