Rösta inte i EU-valet 2019!

Av religiösa skäl är IKF kritisk mot EU. Denna överstatliga organisation styrs och leds av globala ideal. Men asatro är inte en universell religion som exempelvis kristendomen eller islam. Tvärtom så är det ju så att de två så kallade världsreligionerna var det första som förkunnade globalisering och universella värderingar för dess egen skull. Ett globalt världsrike där alla är med och alla är på samma sida och ingen är utanför kommer från monoteismen.

Men asatron förkunnar inte universella ideal och då borde man vara konsekvent och inte stödja ideologier som har ideal som kommer ur abrahamitiska religioner. Samarbete på global nivå är inte fel om det finns praktisk mening med det. Att samarbeta av pragmatiska skäl är bra och kan accepteras ur en hednisk synvinkel. Men när globalt samhälle är ett självändamål ja då bör man vara betänksam.

Ur ett teologiskt perspektiv finns det ingenting som talar för att man som hedning bör stödja globalisering. Alltså säger vi till föreningens medlemmar att inte rösta i EU-valet 2019. Vi uppmanar till allmän bojkott av EU-valet. Rösta inte i EU-valet 2019 ayps!

Gillar du EU behöver du inte läsa Ideell Kulturkamp. Röstar du i EU-valet får du inte vara med i Ideella Kulturföreningen.  IKF diskuterar bara med personer som delar vår värdegrund!

Tyr är inte för globalisering. En krigets gud kan inte vilja att alla ska leva i evig fred.

Ingenting i eddan säger att Oden skulle tycka att det är bra med globalisering. Oden ser ju till att folk bråkar och grälar. Till guds rike Valhall kommer man inte för att man förkunnar fred för fredens egen skull eller hyllar ideal som kommer från Jesus och Muhammeds anhängare.

Balders fredsrike kommer efter ragnarök, inte före.

4 kommentarer på “Rösta inte i EU-valet 2019!

  1. Bo skriver:

    Bravo!

  2. […] Borta på sajten ”Ideell Kulturkamp” som fortfarande drivs av Henrik Andersson och hans muntra bröder i Särimner, väjer man heller inte för allvarliga ämnen just nu. Jag rekommenderar som vanligt hans blogg för genomläsning, då jag själv känner mig ganska oinspirerad av händelseutvecklingen för Asatron i vårt land, men jag finner esomoftast inspiration där. På sistone har man diskuterat, om vi hedningar borde rösta i EU-valet, och Henrik har alldeles själv kommit fram till samma åsikt som jag – Vi önskar EU, Brysselslickarna och hela högen av Eurokrater till den historiens soptipp, där så… […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s