Hedershedningen Charles Darwin

Hedershedningen Charles Darwin

Charles Darwin måste komma på tal när man diskuterar hedershedningar. Hans arbete och vetenskapliga gärning som bevisade att livet på jorden utvecklats genom urval och inte genom att någon övernaturlig makt med bestämt syfte skapt dem, den så kallade evolutionsläran har betytt mycket för oss hedningar. Tack vare Darwin miste kyrkan mycket av sitt inflytande.

Charles Robert Darwin föddes 1809 fadern var välbeställt och lät sonen studera. Den unge studenten läste såväl medicin som teologi innan han föll för zoologi. 1831 skulle en vetenskaplig expedition under ledning av Robert FitzRoy äga rum och Darwin följde med som skeppsläkare och vetenskapsman. Resan som varade i fem år la grunden för Darwins arbete. 1859 kom det banbrytande verket Om arternas uppkomst. I det senare verket Människans härledning och könsurvalet tog Darwin upp det faktum att människan härstammar från aporna.

Charles Darwin blev på grund av sitt arbete agnostiker. Kyrkans tro och lära kunde han inte få ihop med sitt arbete. 1882 avled Charles Darwin och fick en statsbegravning. Ett gott bevis på hur stor kraft det fanns i hans arbete.

Många fanatiker av judisk, kristen och muslim tro föredrar fortfarande sagor från öknen.

Visst tänker man osökt på Oden när man ser denna bild av Darwin?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s