Ceres och Terra firas den 13 december

De två romerska gudinnorna Ceres och Terra firades den 13 december. Firas ska man kanske säga då den romerska religionen är tillbaka. Ceres är skördegudinnan och Terra även kallad Tellus är jordgudinna, moder Jord.

Som de goda hedningar vi är sänder vi en enkel men uppriktig hyllning till vår frändereligons två gudinnor denna dag. Nordborna var ju i kontakt med Rom redan på 200 talet enligt vår tidräkning så en och annan av våra förfäder kom nog i kontakt med gudinnorna. Leve Ceres! Leve Terra!

Ceres

Terra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s