En insändare i SLA: Tack Darwin!

En insändare i SLA: Tack Darwin!

Jag sa till en bekant den sjätte när SLA publicerade min artikel Tack Gustav II Adolf att nu kommer en katolik skriva ett genmäle. Mycket riktigt men den fromme katoliken missar att jag ogillar alla form av kristendom fast protestantismen är något bättre. Den är mindre dålig. Ungefär som att dagens Ryssland är bättre än Sovjetunionen. Vår katolik tackar sin påve, men nämner inte med ett ord alla de hemskheter som skett i denna form av kristendoms namn. Ändamålet helgar medlen sa ju Jesuiterna och troligen lever Appelqvist efter denna princip. Men jag avslutar med att sända ett tack till Charles Darwin utan honom hade vi levt i ett adligt mörker, det mörker som kallas kristendomen. Folk som tror på evolutionen startar inte korståg, bränner häxor, torterar hedningar eller säger åt kvinnor att de ska föda i smärta.

Henrik Andersson, hedning

Insändaren publicerades 2018-11-10 i Skaraborgs Allehanda http://sla.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s