Tack Gustav II Adolf

Tack Gustav II Adolf

Få personer är så okristna som jag men ändå önskar jag sända ett tack till Gustav II Adolf. Hans världspolitiska gärning var att han ledde svenskarnas intåg i trettioåriga kriget. Han stoppade den katolska reaktionens försök att krossa reformationen. Norden förblev protestantiskt och påven och kejsaren i Wien kunde aldrig bygga upp en större statsbildning byggd på katolicism. Luthers lära har på de hela taget varit bättre än katolicismen. Folk arbetade mer i de protestantiska länderna, beroende på att många helgondagar slopades, man använde sig allt mer av folkspråken än av latinet vilket utvecklade såväl språk som kultur. Idag erkänner påven att omkring två procent av katolska kyrkans präster är pedofiler. Sexskandaler avslöjas och detta är många barn och ungdomar som dessa kyrkans män förstört. Så vi ska nog vara lite glada att Gustav Vasa införde reformationen hans son Karl IX förbjöd katolicismen och hans son i sin tur stred mot dem. Tack Gustav II Adolf!

Henrik Andersson

Tack vare den tappre Gustav II Adolf den store så slapp många barn utsättas för sexuella övergrepp av katolska munkar och präster. Den hemska likdyrkan där katolska präster kysser ben av så kallade helgon och annat äckel slapp vi också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s