Skulle du rösta på Asatrodemokraterna?

Asatron är tillbaka och fler och fler ansluter sig till denna sanna och riktiga religion. Men skulle ni som är asatroende rösta på ett politiskt parti som har som ideologi att stödja och verka asatron samt att ha religionen som världsåskådning i politiken. De kristna har idag kristdemokraterna så vad sägs om att rösta på ”asatrodemokraterna” i nästa val?

3 kommentarer på “Skulle du rösta på Asatrodemokraterna?

  1. Apostaten skriver:

    Nja. Vette om det skulle vara en bra idé att bygga ett uttalat asatroparti. De abrahamitiska religionerna fungerar inte som annan tro eller spiritualitet. De går liksom ut på att du har en tyrann i himlen som sitter och dikterar regler efter eget godtycke. Den som dyrkar honom ska belönas och de som inte gör de ska lida i evighet O. s. v. Fungerar jättebra som politiskt manifest eftersom såna där dogmer från tyrannen i himlen ju lika gärna skulle kunna vara ideologiska doktriner för en politisk rörelse. ”Hedniska” religioner inkluderat hinduism, buddhism och annan spiritualitet som har en panteistisk grund (”allt är ett”) och gudarna är en del av detta, fungerar inte sådär.

    Vill jag gärna hoppas i alla fall. =) Sen tycker jag för min del att alla initiativ som hjälper till att befria oss från det abrahamitiska oket är välkomna. Egentligen tror jag att alla ”hedniska” religioner är samma egentligen. Åtminstone bland oss indoeuropéer. Hinduismens Shiva är vår Tor, Shakti är Freja, de är också romarnas Mars och Ceres. O. s. v. Om vi har en gemensam grund i att människan är en del av naturen och bunden av dess lagar, och inte nån jättesvamp som har nån självklar rätt att suga åt sig allt som belöning från nån universums tyrann (eller ”människovärde” eller vad nu en del *host* kallar det idag)… har vi typ samma intressen politiskt. Tänker jag.

  2. Erik skriver:

    Asatro är oförenligt med ”alla människors lika värde” så det skulle krävas att partiet tog ställning för de värderingar som våra förfäder hade när den norröna traditionen var levande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s