Befria dig själv, rädda inte andra!

Frälsning betyder på modern svenska befrielse. Men för de flesta monoteister används ordet frälsning i betydelsen bli räddad. De kristna anser att de blir räddade av sin tro och frälsare Jesus. Människan har syndat och det är endast tron på kristendomen som kan rädda, frälsa människan.

Den gnostiske hedningen använder ordet frälsning i dess ursprungsbetydelse. Hedningen blir befriad inte räddad. Hedningen tror inte att människan syndat och behöver räddas. Hedningen som bekänner sig till den gnostiska inriktningen anser däremot att man kan befria sig från ett tillstånd till ett annat och då ett högre sådant. Världen består som alla vet att gnostikern menar på av två ting, ande och materia. Ande, den gudomliga världen och den världsliga som är materia. Hedningen vill till Valhall. Eleysium eller vad man nu väljer att kalla den andliga världen. Gnostiska hedningar har ingen större önskan att hamna i Hel eller Hades. Fast gnostikern inser att man på den andliga resan även kan hamna där.

Både muslimer som kristna menar på att man kan bli frälst av tron på den osynlige guden. Dessvärre tror de att man har rätt att tvinga folk med så kallad svärdsmission att bli frälsta. Det finns ingen valfrihet vare sig för de som missionerar eller de som blir utsatta för missionen. Man kan säga att man måste bli frälst. Man måste bli räddad.

Den gnostiske hedningen tror att man bara kan frälsa sig själv. Men hittar man likasinnade så kan man hjälpa och stöta varandra på den hedniska resan till ökad andlighet och utveckling till en högre och bättre personlighet. Befria dig själv, rädda inte andra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s