Din stund på jorden!

Din stund på jorden!

Mörkret kommer krypande sakta som en dimma över ett fält. Liksom dimman tar sig mörkret in överallt och blir allt mörkare och mörkare. Inget kan stoppa den. Snart tar mörkret över. Dina ögon ser snart aldrig mer dagens ljus. Din hörsel hör ingenting mer, inga skratt inte den friska vindens susningar i träden, ingen fågelsång eller munter musik. Känsel, lukt smak, ja alla sinnen förtvinar inför mörkret. Du ligger snart där i graven, i gropen. Munnen fylls med sand och ögonen äts av maskar. Förruttnelse, förmultning, förintelse.

Låt oss vara ärliga. Valhall, Folkvang ja även Hel är spekulation och önsketänkande. Vi vet ingenting om de yttersta tingen, men vi tror hoppas och fantiserar. Evigt liv, evig straff eller bara tomhet. Ingen kan säga något med säkerhet.

Nu när mörkret, dimman och kylan tar över ska du tänka vad har jag gjort av mitt liv, vad har jag gjort med min tid på jorden. Ja vad har du gjort med ditt enda jordeliv? Någonting eller ingenting? Är du en börda eller en resurs? Gör du eller har du gjort något stort värt att minnas eller är du dömd till de flestas tillvaro att glömmas bort och förtvina ur minnets bibliotek? Vad gjorde du med ditt enda jordeliv? Ställd den frågan idag, imorgon ja så länge du lever, se dig i spegeln och fråga dig själv vad har jag gjort med mitt enda jordeliv, vad har jag gjort med min stund på jorden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s