Var tolerant och erkänn de andra gudamakternas existens!

Som hedning är det lätt att vara tolerant. Man är ju anhängare av en tolerant religion. Av alla så kallade världsreligioner är ju hinduismen den mest toleranta. Judendomen är minst tolerant då dess anhängare påstår att de är utvalda av gud. Hade väl gått för sig, men då de hävdar att bara denne gud och ingen annan gud finns så är det frågan om teologisk rasism!

Asatroende har sällan problem med att respektera andra religioner. Men är toleransen inte ömsesidig ja då är den meninglös och direkt farlig. Sverige av idag låter muslimer komma hit, men muslimerna lönar gott med ont och terrordåd har skördat liv.  Kristendomen har dödat miljontals människor så den är ingenting att ha när man talar om tolerans. Att vara tolerant mot någon som vill sätta kniven i ryggen på en är idioti!

Så en god regel då det gäller tolerans är att man är tolerant mot andra som är toleranta. Vi asatroende kan gott visa tolerans och mer än så till andra hedniska religioner. Vi kan till och med erkänna de andra gudinnorna och gudarnas existens och rent av sända dem en tanke eller två. Nu behöver ju vi asatroende inte lägga ner allt för mycket tid och möda på att erkänna de andra makterna. Vi behöver inte åkalla alla gudamakter inom shinto för att ta en religion som exempel. Men vi kan gott erkänna shintos makters existens.

För de religioner som ligger närmare är det än mer självklart att man erkänner dess gudamakter. Hera eller Frigg? Är det inte samma gudinna i grund och botten? Redan under antikens dagar menade man på att Oden och Hermes var samma gud. Tyr och Mars nämns i samma inskrifter.

Många keltiska, romerska och slaviska gudar påminner mycket om asatrons makter. Även hinduismen visar likhet med vår tro. Indra eller Tor? Samma gud men klädd om så får sägas i indisk och i nordisk dräkt och skepnad. Kali är ganska lik Freja i hennes krigiska skepnad.

Så som slutord, var en tolerant hedning, erkänn de andra makternas existens och någon gång kanske rent av sänd dem en tanke om du vill. Däremot så är du dum om du är tolerant mot monoteister, de vill bara göra dig illa. Akta dig för kristna får och muslimska åsnor du hedniske ulv!

Visst ska man som asatroende erkänna Hera, Junos existens. Hon är ju bara Frigg klädd i Medelhavsfolkens dräkt.

Kali är en gudinna i en indoeuropeisk religion. Det är Freja också.

Isis dyrkades även av germanerna.

Vårgudinnor finns det gott om. Hon dyker upp i många kulturer. Namnet på henne är olika, men inte funktionen.

Men gå inte över ån efter vatten. Hylla dina egna gudamakter först! Freja är vår gudinna, vår asynja, vår dis!

Hell all världens hedniska gudamakter! Nej till den osynlige guden och hans profeter!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s