Nanna nio avbildningar av en asynja

Nep har en dotter som gifte sig med asen Balder och därmed fick Oden och hans maka Frigg en svärdotter. Balders hustru gav i sin tur liv åt Forsete. Men ingen undkommer sitt öde. Balder drömde om att han skulle dö. Gudarna försökte förhindra detta men Balder blev mördad. Nanna blev otröstlig och när Bader skulle begravas dog Nanna av sorg. Det äkta paret hamnade hos Hel. Nannas svåger Hermod red på Odens åttafotade häst ner till dödsriket men lyckades inte få med Balder och Nanna till Asgård. Fulla gav dock Hermod en fingering som han skulle ge till Fulla.

Men tragedin kommer att vändas till glädje. När ragnarök bedarrat kommer Nanna med sin make härska i det nya gudsriket och där förenas de med sin son Forsete. Nanna har inte haft någon kult eller fått något ortsnamn uppkallat efter sig. Men kommer hon bli den högste guden i det kommande rikets maka så behövs inget sådant. Nanna bevisar att kärlek gör ont, men också att kärlen övervinner allt! Nio avbildningar av Neps dotter kommer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s