Surströmming spisades i Skövde

Surströmming spisades i Skövde

16 augusti 2018 var den traditionella surströmmingspremiären. Den infaller som alla vet tredje torsdagen i augusti. Nu slumpade det så att en medlem i föreningen hade fått besök från Tyskland och då måst man förstås slå ett slag för den svenska matkulturen. Utanför Skövde samlades man. Mandelpotatis, rödlök, gräddfil, tunnbröd samt det viktigaste, surströmming. Oskars blev märket för i år. Den utländske gästen hade dock blivit förvarnad om vad som skulle ske och visste vad som skulle komma. Men när burken öppnades kom det ändå ett ”Mein Gott”! Nåväl, efter en instruktion hur man gör en riktig klämma, så lyckades gästen göra en och avsmakade den. Men det räckte men en.

Det är inte första gången föreningen ätit denna rätt, men vissa saker kan man ju gott göra mer än en gång. Lite teologiskt blev det då man skålade för gudamakterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s