Frågor om asatro till de politiska partierna

Frågor om asatro till de politiska partierna

Frågor till riksdagens samtliga politiska partier samt en del andra partier som har kommunala mandat:

Asatro är en religion som har etablerats i Sverige de senaste åren. Redan 2007 blev det första samfundet för asatro erkänt av staten. Idag har Sverige världens näst största asatro samfund, det största finns på Island där asatron är landets näst största religion. Frågorna som lyder är följande:

Vad är ert partis syn på asatro?

Kommer ert parti gynna asatron i framtiden?

Varför ska asatroende rösta på er?

Hälsningar Henrik Andersson

Ovanstående meddelande skickades den 23 augusti ut till samtliga följande partier: Socialdemokratiska arbetarpartiet, Moderata samlingspartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet de gröna, Sverigedemokraterna, Alternativ för Sverige, Feministiskt initiativ, Nordiska Motståndsrörelsen samt Landsbygdspartiet.

Anledningen till att det blev dessa partiet är att samtliga ställer upp i riksdagsvalet hösten 2018 samt att de har politiska mandat. De flesta i riksdagen, medan några i sin tur har kommunala mandat. Eventuella svar kommer att publiceras och offentliggöras. Asatron har tagit plats i valrörelsen 2018!

5 kommentarer på “Frågor om asatro till de politiska partierna

  1. Hedningen skriver:

    Mycket bra frågeställningar ! På tiden att någon gör detta, men du är också mannen som vågar göra det, Henrik ! Så bra skrivet, att jag borde citera det

  2. Alla partier förutom Socialdemokraterna och Alternativ för Sverige har svarta. Vi har påmint dem att svara. Vi hoppas på svar om någon dag eller två. Annars publiceras svaren från de andra partierna och de som inte svarat får stå där med skammen!

  3. Nu har även SAP svarat. Endast Afs kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s